Nieuw lid Michael Taban wint meteen Baanloop Reeuwijk

Posted by on jun 5, 2013 in Nieuws, Verslagen | No Comments

De jaarlijkse Baanloop van SC Reeuwijk is gewonnen door Michael Taban van onze Loopgroep Gouda. De Zuid-Soedanees, die sind ongeveer een jaar in Gouda woont, verwees stads- en clubgenoot Andy Koolmees in de eindsprint naar de tweede plek.

Michael had slechts 17 minuten en 30 seconden nodig voor de 5.000 meter op de snelle Reeuwijkse baan. En dat terwijl hij een tijd lang geen wedstrijden had gelopen. Andy, winnaar van de Baanloop in 2010, 2011 en 2012, profiteerde van de goede tegenstand van zijn kersverse clubgenoot. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met dertien tellen en scherpte dit aan tot 17’32″.

De baanloop maakte deel uit van de jaarlijkse werpdriekamp van Sportclub Reeuwijk. Loopgroep Gouda verscheen met liefst elf lopers aan de start, die allen finishten. Johan Bukman, winnaar van de Goudse Houtloop 2012, vierde zijn rentree na een lange blessureperiode. Cyriel de Jong liet zien in vorm te zijn voor de marathon nature La-Roche-en-Ardenne en eindigde ook tussen de snelste lopers.