Mijn naam is Andy Koolmees. In mei 2010 werd ik benaderd om trainer te worden bij ‘Fastfoot’. Hierover heb ik niet lang getwijfeld. Als voormalig waterpolocoach en -trainer zag ik hierin een leuke nieuwe uitdaging. In de lente van 2011 rondde ik het praktijkexamen Looptrainer 3 van de AtletiekUnie met succes af. Sindsdien ben ik actief bij de groep die nu de naam ‘Loopgroep Gouda’ draagt.

Tijdens mijn werk als (sport)entertainer in Spanje vond ik het vooral leuk om mensen fitter te krijgen door 10 tot 15 dagen met ze samen te werken. Als looptrainer is dat ook een grote uitdaging, maar het is nog meer een kunst om mensen af te remmen. In hun enthousiasme lopen beginners vaak te hard, met daardoor grotere kans op blessures. Het gezond en op verantwoorde wijze bewegen staat voorop bij mij. Alhoewel wij ook marathonlopers bij Loopgroep Gouda hebben, denk ik dat echte toppers zich beter bij een atletiekvereniging kunnen aansluiten. Maar eenieder die subtopper of beginner is, kan bij ons het nodige opsteken.

Tot ziens op de training van woensdagavond.

Sportieve groet,

Andy Koolmees

 


 

Mijn naam is Jos van der Borgt. Ik ben trainer en tevens loper bij Loopgroep Gouda. Ik heb zelf loopervaring in mijn jeugd met veld- en straatlopen en afgelopen jaren met marathons (lange afstanden).

Eind 2010 heb ik ook mijn diploma looptrainer 2 van de Atletiekunie behaald. De belangrijkste aandachtspunten voor de te begeleiden lopers zijn voor mij: plezier, ontspanning, fit worden en fit blijven.

Naast het hardlopen met in de training de nodige afwisseling wat betreft parcours en loopprogramma, is het belangrijk dat we aandacht hebben voor een gevarieerde warming-up. Deze zullen we al ‘spelenderwijs’ doorlopen met zo mogelijk wat hulpmiddelen.

Tot ziens op één van de trainingen!

Groet, Jos