Medio 2008 werd loopgroep Fastfoot in Gouda opgericht door Feikje Breimer. Tijdens haar opleiding tot looptrainer 3 gaf ze al training aan twee vrouwen met borstkanker. Vervolgens startte ze ook met een reguliere groep. Vanaf 2009 waren er diverse groepen actief binnen Fastfoot, waaronder een startersgroep en een groep gericht op gewichtsverlies en fitheid. Tenslotte was er nog een marathongroep; vijf lopers voltooiden na een intensief trainingsschema in april 2010 hun eerste marathon in Rotterdam.

In augustus 2010 verhuisde Feikje naar Gelderland en werd gediplomeerd looptrainer 3 Rob Baars de vaste trainer van de vrijdaggroep. Rob liep al eerder stage bij de woensdaggroep. Andy Koolmees ging de trainingen bij de woensdaggroep verzorgen. Andy volgde toen al de opleiding tot looptrainer 3, waarvoor in juni 2011 succesvol slaagde. In juli 2011 besloot Feikje te stoppen met de Fastfoottrainingen in Gouda te coördineren en besloten de toenmalige lopers verder te gaan onder de naam Loopgroep Gouda. Feikje is overigens nog steeds actief met Fastfoot in Gelderland.

Rob Baars en Andy Koolmees hebben samen met de inzet van een handvol enthousiaste leden vanaf 1 juli 2011 een succesvolle doorstart gemaakt met ‘Loopgroep Gouda’. Vanaf september 2011 werd looptrainer 2 Jos van der Borgt aan het trainerkeurkorps toegevoegd, omdat Andy ook 2-wekelijks zwemtrainingen ging verzorgen en Rob vanwege zijn vaste werk niet meer op vrijdag voor de groep kon staan. Rob geeft overigens indien nodig nog wel eens training als invaller bij Loopgroep Gouda. Verder is hij actief bij Rotterdam Atletiek en Zin van Bewegen (een sportcentrum in Moordrecht). Eind maart 2012 heeft het drietal trainers samen met diverse leden en bevriende atleten en kennissen de eerste editie van de Goudse Houtloop georganiseerd als opvolger van de twee maal gehouden Fastfootloop (januari 2010 en januari 2011).